Meksikolainen kahvi
						Kokonaisaika
							25 minuutit 
						
			
				
					Annosmäärä
					10
				
			
				
					Ainesosa
					8
				
			Ainekset
Kahvi
- 3 litraa vettä
 - 100 g pehmeää, ruskeaa sokeria
 - 4 rkl kanelijauhetta
 - 4 kokonaista neilikkaa
 - 200 g kahvijauhetta
 - 125 g suklaanmakuista siirappia
 - 1 tl vaniljauutetta
 
Tarjoiluun
- Kermavaahtoa
 
Tee näin
- Laita vesi, sokeri, kaneli ja neilikat suureen kattilaan ja kuumenna poreilevaksi. Sekoita, jotta sokeri liukenee. Sekoita mukaan kahvi ja laske lämpöä hieman, peitä ja anna porista vielä 5 minuuttia.
 - Sekoita mukaan suklaasiirappi ja vaniljauute, ota kattila pois lämmöltä. Anna seistä 5 minuuttia, jotta kahvipurut laskeutuvat. Siivilöi kahvi kahvipannuun tai kuppeihin ja heitä käytetyt purut pois. Tarjoile kermavaahdon kanssa.
 
Vinkkejä
- Aito meksikolainen suklaa tunnetaan kanelivivahduksestaan.
 - Tee kahvista hienostuneen näköistä käyttämällä kahvisekoitinta ja ripottelemalla päälle kaakaota tai kanelia.