Meksikolainen lihaperunalaatikko

Meksikolainen lihaperunalaatikko

Helppo ja nopeasti valmistuva laatikkoruoka on valmis 35:ssä minuutissa.
Kokonaisaika 30 minuutit
Annosmäärä 4
Maustetaso Mild
Ainesosa 11

Ainekset

  • 1/2 rkl kasviöljyä
  • 1 nippu kevätsipulia viipaloituna
  • 2 tl mietoa chilijauhetta
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 purkki (240 g) Old El Paso™ Thick ‘n Chunky Salsaa
  • 1 tölkki (340 g) säilykemaissia valutettuna
  • 800 g rvalmista perunamuusia lämmitettynä ohjeiden mukaan
  • 50 g cheddarjuustoraastetta
  • 1 keskikokoinen tomaatti ohuina viipaleina
  • Maun mukaan tortillalastuja

Tee näin

  1. Kuumenna öjy suuressa (25 cm) uuniin sopivassa, pinnoitetussa paistinpannussa tai matalassa padassa. Kypsennä 3/4 kevätsipuleista 2–3 minuutin ajan keskilämmöllä. Sekoita mukaan mausteet ja kypsennä minuutin ajan ennen kuin lisäät jauhelihan. Anna kypsyä vielä 5–7 minuuttia, kunnes liha on kokonaan kypsää. Sekoita mukaan salsa ja maissi, mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta ja anna kypsyä keskilämmöllä 4–5 minuuttia.
  2. Esilämmitä grilliuuni keskilämmölle. Lusikoi perunamuusi jauhelihaseoksen päälle ja ripottele juustoa sekä jäljelle jääneet kevätsipulit kaiken päälle. Kypsennä 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja alkaa ruskistua.

Vinkkejä

  • Säästät aikaa kypsentämällä jauhelihan ja sipulit etukäteen ja jäähdyttämällä niitä jääkaapissa valmistushetkeen asti.

Esittelyssä olevat tuotteet