Paksu kasvis-tortillakeitto

Paksu kasvis-tortillakeitto

Tämä paksu kasviskeitto sopii vaikka päivälliseksi!
Kokonaisaika 1 tuntia 5 minuutit
Annosmäärä 4
Maustetaso Mild
Ainesosa 15

Ainekset

  • 1 rkl kasviöljyä
  • 1 sipuli hienoksi silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna
  • 4 keskikokoista bataattia kuorittuna ja kuutioituna
  • 1/2 tl juustokuminajauhetta
  • 1/2 tl kuivattua oreganoa
  • 1/2 tl mietoa chilijauhetta
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 700 ml kanalientä
  • 2 Old El Paso™ Super Soft Corn Tortillas -tortillalevyjä suikaleiksi leikattuna
  • Ruokaöljysuihketta
  • 1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa
  • 200 g pakaste- tai säilykemaissia
  • 1 vihreä chili pieneksi silputtuna
  • 3 rkl tuoretta korianteria silputtuna

Tee näin

  1. Lämmitä uuni 190 asteeseen, kiertoilmauuni 170 asteeseen tai kaasu-uuni lämmölle 5. Kuumenna öljyä suuressa kattilassa keskilämmöllä ja kypsennä sipulia ja valkosipulia 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
  2. Sekoita mukaan bataatit, kumina, oregano, chilijauhe ja cayennepippuri ja kypsennä vielä 2 minuuttia. Lisää liemi ja kiehauta. Anna liemen poreilla hiljakseen noin 20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmeitä.
  3. Levitä kypsymisen aikana tortillasuikaleet yhdeksi kerrokseksi uunipellille. Suihkuta päälle öljysuihketta ja kypsennä uunissa 8–12 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia ja rapeita. Jäähdytä talouspaperin päällä ja laita sivuun.
  4. Siirrä varovasti noin 500 g bataattiseosta yleiskoneeseen tai blenderiin ja sekoita sileäksi. Laita seos takaisin kattilaan ja sekoita tomaatit, maissit, chili ja korianteri mukaan. Anna poreilla keskilämmöllä 5–10 minuuttia tai kunnes keitto on kokonaan lämmennyt.
  5. Tarjoa keitto kulhoista ja aseta päälle rapeat tortillasuikaleet.

Vinkkejä

  • Saat lihaisaa lisämaustetta keittoon sekoittamalla mukaan 500 g kanasuikaleita.