Paksu kasvis-tortillakeitto
Kokonaisaika
1 tuntia
5 minuutit
Annosmäärä
4
Maustetaso
Mild
Ainesosa
15
Ainekset
- 1 rkl kasviöljyä
- 1 sipuli hienoksi silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna
- 4 keskikokoista bataattia kuorittuna ja kuutioituna
- 1/2 tl juustokuminajauhetta
- 1/2 tl kuivattua oreganoa
- 1/2 tl mietoa chilijauhetta
- 1/4 tl cayennepippuria
- 700 ml kanalientä
- 2 Old El Paso™ Super Soft Corn Tortillas -tortillalevyjä suikaleiksi leikattuna
- Ruokaöljysuihketta
- 1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa
- 200 g pakaste- tai säilykemaissia
- 1 vihreä chili pieneksi silputtuna
- 3 rkl tuoretta korianteria silputtuna
Tee näin
- Lämmitä uuni 190 asteeseen, kiertoilmauuni 170 asteeseen tai kaasu-uuni lämmölle 5. Kuumenna öljyä suuressa kattilassa keskilämmöllä ja kypsennä sipulia ja valkosipulia 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
- Sekoita mukaan bataatit, kumina, oregano, chilijauhe ja cayennepippuri ja kypsennä vielä 2 minuuttia. Lisää liemi ja kiehauta. Anna liemen poreilla hiljakseen noin 20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmeitä.
- Levitä kypsymisen aikana tortillasuikaleet yhdeksi kerrokseksi uunipellille. Suihkuta päälle öljysuihketta ja kypsennä uunissa 8–12 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia ja rapeita. Jäähdytä talouspaperin päällä ja laita sivuun.
- Siirrä varovasti noin 500 g bataattiseosta yleiskoneeseen tai blenderiin ja sekoita sileäksi. Laita seos takaisin kattilaan ja sekoita tomaatit, maissit, chili ja korianteri mukaan. Anna poreilla keskilämmöllä 5–10 minuuttia tai kunnes keitto on kokonaan lämmennyt.
- Tarjoa keitto kulhoista ja aseta päälle rapeat tortillasuikaleet.
Vinkkejä
- Saat lihaisaa lisämaustetta keittoon sekoittamalla mukaan 500 g kanasuikaleita.