Pumpkin Spice Creamer

Pumpkin Spice Creamer

Saa kurpitsamausteisen latten kaikki makeat, lämmittävät aromit kotiin ilman tuoreen kurpitsan paahtamisen hässäkkää.
Kokonaisaika 55 minuutit
Annosmäärä 12
Ainesosa 9

Ainekset

  • 1 litra täysmaitoa
  • 115 g keitettyä kurpitsasosetta (katso vinkit)
  • 80 g ruokokidesokeria
  • 1 teelusikallinen jauhettua kanelia sekä hieman koristeluun
  • 1/2 teelusikallista jauhettua inkivääriä
  • 1/4 teelusikallista jauhettua muskottipähkinää
  • 1/4 teelusikallista jauhettua maustepippuria
  • 1 teelusikallinen vaniljauutetta
  • Pursotettavaa kermavaahtovalmistetta, valmiskermavaahtoa tai kevyesti vispattua kuohukermaa tarjoiluun

Tee näin

  1. Sekoita maito, kurpitsa, sokeri, kaneli, inkivääri, muskottipähkinä, maustepippuri vispilällä isossa kattilassa. Hauduta keskilämmöllä niin, että seos ei kiehu. Hauduta vielä 5 minuuttia välillä vispilällä sekoittaen.
  2. Kaada 4 kuumankestävään lasiin. Laita jokaiseen nokare kermavaahtoa ja ripottele päälle jäljellä oleva kanelijauhe. Tarjoile välittömästi.

Vinkkejä

  • Lisää jokaiseen kanelitanko antamaan lisää tunnelmaa ja makua.
  • Tee tästä lapsille sopivasta juomasta aikuisempaa tujauksella espressoa tai viskiä.
  • Saat helpomman juotavan, kun jätät kurpitsan pois kokonaan. ”Kurpitsapiirakka”-mausteilla saadaan myös ilman kurpitsaa maukas ja makea juoma, josta lapset pitävät.
  • Voit ostaa 425 gramman kurpitsasosepurkkeja nettikaupoista tai pienistä ruoka- tai herkkukaupoista.
  • Voit tehdä kurpitsasosetta kotona asettamalla 350 g kurpitsan hedelmälihaa leivinpaperilla päällystetylle paistolevylle. Paahda esilämmitetyssä uunissa 200 °C:ssa (180 °C kiertoilmauunissa), kaasu-uunin asteikossa 6 20–25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä kokonaan, sekoita tasaiseksi monitoimikoneessa. Jäljelle jäänyttä sosetta voi pakastaa pieniä eriä 2 kuukaudeksi.