Pumpkin Spice Creamer
Kokonaisaika
55 minuutit
Annosmäärä
12
Ainesosa
9
Ainekset
- 1 litra täysmaitoa
- 115 g keitettyä kurpitsasosetta (katso vinkit)
- 80 g ruokokidesokeria
- 1 teelusikallinen jauhettua kanelia sekä hieman koristeluun
- 1/2 teelusikallista jauhettua inkivääriä
- 1/4 teelusikallista jauhettua muskottipähkinää
- 1/4 teelusikallista jauhettua maustepippuria
- 1 teelusikallinen vaniljauutetta
- Pursotettavaa kermavaahtovalmistetta, valmiskermavaahtoa tai kevyesti vispattua kuohukermaa tarjoiluun
Tee näin
- Sekoita maito, kurpitsa, sokeri, kaneli, inkivääri, muskottipähkinä, maustepippuri vispilällä isossa kattilassa. Hauduta keskilämmöllä niin, että seos ei kiehu. Hauduta vielä 5 minuuttia välillä vispilällä sekoittaen.
- Kaada 4 kuumankestävään lasiin. Laita jokaiseen nokare kermavaahtoa ja ripottele päälle jäljellä oleva kanelijauhe. Tarjoile välittömästi.
Vinkkejä
- Lisää jokaiseen kanelitanko antamaan lisää tunnelmaa ja makua.
- Tee tästä lapsille sopivasta juomasta aikuisempaa tujauksella espressoa tai viskiä.
- Saat helpomman juotavan, kun jätät kurpitsan pois kokonaan. ”Kurpitsapiirakka”-mausteilla saadaan myös ilman kurpitsaa maukas ja makea juoma, josta lapset pitävät.
- Voit ostaa 425 gramman kurpitsasosepurkkeja nettikaupoista tai pienistä ruoka- tai herkkukaupoista.
- Voit tehdä kurpitsasosetta kotona asettamalla 350 g kurpitsan hedelmälihaa leivinpaperilla päällystetylle paistolevylle. Paahda esilämmitetyssä uunissa 200 °C:ssa (180 °C kiertoilmauunissa), kaasu-uunin asteikossa 6 20–25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä kokonaan, sekoita tasaiseksi monitoimikoneessa. Jäljelle jäänyttä sosetta voi pakastaa pieniä eriä 2 kuukaudeksi.