Chili etuselästä jalopenon, ranskankerman, pikkelöidyn punasipulin ja voimakkaan juuston kera

Veneen muotoinen tortilla, jotka on lastattu mehevällä etuselästä tehdyllä meksikolaistyylisellä chilillä ja makeanhapokkaalla pikkelöidyllä punasipulilla – hitaasti kypsennettyä ruokaa kannattaa odottaa.
  • Kuuma Maustetaso
  • 4 Annosmäärä

Ainekset

  • 2 pakettia Old el Paso™ Stand ‘N’ Stuff Mini™ Tortillas
  • 1 kg etuselkää
  • 70 g savustettua siankylkeä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chili siementen kera
  • 1 kuivattu chipotle-chili
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl kuivattua korianteria
  • 2 tl oreganoa
  • 33 cl vaaleaa olutta
  • 5 dl härkäfondia
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • 2 rkl hunajaa
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 2–3 tl suolaa
  • 1–2 tl vastajauhettua mustapippuria

Esittelyssä olevat tuotteet

Tee näin

Ota liha jääkaapista muutama tunti ennen valmistusta. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Suikaloi siankylki. Laita kuivattu chipotle-chili lämpimään veteen ja anna sen liota peh-meäksi ja hienonna se sitten pieniksi paloiksi. Kuullota sipuli ja valkosipuli siankyljen kanssa muutama minuutti, lisää mausteet. Kaada kannelliseen pataan.

Leikkaa liha paloiksi, n. 3 x 3 cm. Ruskista liha paistinpannulla erissä, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada sitten pataan. Kaada päälle olut, fondi, tomaattipyree ja tomaattimurska. Keitä kannen alla matalalla lämmöllä vähintään 3 tuntia tai kunnes liha on kypsynyt kokonaan rikki, sekoita välillä. Lisää tarvittaessa nestettä, mausta suolalla ja pippurilla. Täytä veneen muotoinen tortilla salaatilla ja chilillä, nosta päälle jalopenoja, ranskankermaa, pikkelöityä punasipulia ja voimakasta juustoraastetta.