samosa

Gluteenittomat samosatortillat täytettyinä perunoilla, pavuilla ja kanalla

Meksikolainen ruoka, jossa aasian vivahteita!
  • Kokonaisaika 15 Minuutit
  • Maustetaso Kuuma
  • Annosmäärä 4

Ainekset

  • 1 paketti El Paso™ Glutenittomia tortilloja
  • 2 ruokalusikallista oliiviöjljyä
  • 1 teelusikallinen korianteria (jauhettu)
  • 1 teelusikallinen curryjauhetta
  • 1/2 teelusikallista kuminaa
  • 300gr kanaa, viipaloituina
  • 1 pilkottu sipuli
  • 4 kuorittua ja paloiteltua perunaa
  • 150gr herneitä
  • 50gr rusinoita
  • 1 teelusikallinen inkiväärijauhetta
  • 1 ruusukaali
  • 1 vatkattu kananmunan keltuainen
  • 1 ruokalusikallinen vettä
  • suolaa
  • pippuria

Tee näin

  1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Kiehauta pannulla perunat, suolalla maustetussa vedessä, noin 10 minuuttia. Kun jäljellä olevaa keittoaikaa on n. 3 minuuttia, lisää herneet. Kaada vesi pois ja laita sivuun.
  2. Sillä aikaa lämmitä oliiviöljy pannulla ja ruskista sipulia 2 minuuttia. Lisää sitten viipaloitu kana, korianteri, kumina ja curry ja lämmitä pannulla 8-10 minuuttia. Lisää sitten peruna, pavut, rusinat, inkivääri ja pinaatti. Sitten lisää suola ja pippuri.
  3. Laita Old El Paso™ Gluteenittomat tortillat työtasolle ja leikkaa puolikkaiksi. Laita molempiin puolikkaisiin 1 ruokalusikallinen täytettä ja pyöräytä tortillat triangelin muotoon. Nyt sinulla on samosa! Voitele samosat munankeltuisella ja laita hammastikku, jotta muoto pysyy. Laita samosat leivinpaperille, jonka päällä on voipaperi ja paista 20 minuuttia, käännä samosoja 10 minuutin jälkeen. Sitten vain nauttimaan!

Jos haluat lihaisan aterian, lisää burritoihin kypsennettyä lihaa viipaleina.