Grillikana-margherita-pitsa

Grillikana-margherita-pitsa

Siirrä juhlat pihalle! Tortillalevyjen ja muutaman täytteen avulla voit tehdä yksilöllisiä pitsoja neljälle tai vaikka neljällekymmenelle hengelle.
Kokonaisaika 35 minuutit
Annosmäärä 4
Maustetaso Mild
Ainesosa 7

Ainekset

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi hienoksi silputtuna
  • 2 suurta luutonta ja nahatonta kananrintaa
  • 4 Old El Paso™ Super Soft Medium Flour Tortillas -tortillalevyä
  • 175 g mozzarellaa raastettuna
  • 2 suurta luumutomaattia ohuina viipaleina
  • 1 kourallista basilikanlehtiä revittyinä

Tee näin

  1. Esilämmitä grilli (kansi kiinni) keskikorkealle lämmölle. Sekoita öljy ja valkosipuli pienessä kulhossa. Voitele kananrinnoille 1 rkl öljyseosta ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kananrinnat grilliritilälle ja peitä (tai sulje kansi) ja anna kypsyä 12–18 minuuttia kääntäen niitä kerran välillä. Liha on kypsää, kun paksuimmasta kohdasta leikattaessa neste on kirkasta. Laske grillin lämpötila keskimatalalle.
  2. Laita tortillat voitelemattomille uunipelleille. Levitä niille loput öljyseoksesta. Leikkaa kana suikaleiksi. Levitä kanasuikaleet tortillalevyjen päälle ja ripottele kaikkien päälle vähän juustoa. Peitä tasaisesti tomaattiviipaleilla ja ripottele päälle loput juustot sekä revityt basilikanlehdet.
  3. Siirrä pitsat grillilevylle leveän lastan avulla. Peitä grilli (tai sulje kansi) ja anna pitsojen kypsyä 3–5 minuuttia. Kääntele niitä välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti grillin mahdollisesti epätasaisessa lämmössä. Kun juusto on sulanut ja pohja on rapea, pitsa on valmis. Tarjoa heti!

Vinkkejä

  • Ulkona on huono sää – kokataan sisällä! Paista kanaa 180-asteisessa uunissa tai 160 asteessa kiertoilmalla (kaasulämmöllä 4) 12–18 minuuttia samoin kuin grillissäkin, ja varmista että nesteet ovat kirkkaita. Paista tortilloja uunipellillä 5–10 minuutin ajan, kunnes juusto on sulanut.
  • Voit lisätä myös muita täytteitä, kuten paprikaa, kesäkurpitsaa tai maissia.