Ainekset
Kahvi
- 3 litraa vettä
- 100 g pehmeää, ruskeaa sokeria
- 4 rkl kanelijauhetta
- 4 kokonaista neilikkaa
- 200 g kahvijauhetta
- 125 g suklaanmakuista siirappia
- 1 tl vaniljauutetta
Tarjoiluun
- Kermavaahtoa
Tee näin
- Laita vesi, sokeri, kaneli ja neilikat suureen kattilaan ja kuumenna poreilevaksi. Sekoita, jotta sokeri liukenee. Sekoita mukaan kahvi ja laske lämpöä hieman, peitä ja anna porista vielä 5 minuuttia.
- Sekoita mukaan suklaasiirappi ja vaniljauute, ota kattila pois lämmöltä. Anna seistä 5 minuuttia, jotta kahvipurut laskeutuvat. Siivilöi kahvi kahvipannuun tai kuppeihin ja heitä käytetyt purut pois. Tarjoile kermavaahdon kanssa.
Vinkkejä
Aito meksikolainen suklaa tunnetaan kanelivivahduksestaan.
Tee kahvista hienostuneen näköistä käyttämällä kahvisekoitinta ja ripottelemalla päälle kaakaota tai kanelia.