Meksikolainen lasagne

Meksikolainen lasagne

Tämä helppo ja nopea lasagne täyttää perheesi tai ystäviesi vatsat.
Kokonaisaika 1 tuntia 30 minuutit
Annosmäärä 6
Maustetaso Mild
Ainesosa 9

Ainekset

  • 1 rkl kasviöljyä
  • 1 keskikokoinen sipuli pilkottuna
  • 1 tl kuivattuja chililastuja
  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 suuri kourallinen tuoretta korianteria pilkottuna
  • 10 lasagnelevyä
  • 500 g ricottajuustoa
  • 3 purkkia (226 g) Old El Paso™ Thick ‘N’ Chunky Salsaa
  • 115 g cheddarjuustoraastetta

Tee näin

  1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen tai kiertoilmauuni 160 asteeseen (kaasulämpö 4).
  2. Kuumenna öljyä suuressa pinnoitetussa paistinpannussa ja kypsennä sipulia 5 minuuttia, lisää chililastut ja naudan jauheliha. Jatka kypsennystä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää mukaan korianteri.
  3. Laita 5 lasagnelevyä neliskulmaisen uunivuoan (n. 2,25 litraa) pohjalle. Lusikoi puolet lihaseoksesta levyjen päälle, sitten puolet ricottajuustosta ja puolet salsasta. Toista sama lopuilla lasagneleyillä, lihaseoksella, ricottajuustolla ja salsalla. Ripottele päälle juusto.
  4. Peitä foliolla ja kypsennä uunissa 20 minuuttia, poista folio ja kypsennä vielä 15–20 minuuttia kunnes pasta on läpikypsää ja pinta on kullanruskea. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen kuin leikkaat annospaloiksi.

Vinkkejä

  • Peitä kypsentämätön lasagne tiukasti foliolla ja säilytä jääkaapissa vuorokauden verran tai pakasta enintään 2 kuukauden ajan. Ennen pakastetun lasagnen kypsentämistä sulata sitä jääkaapissa yön yli. Kylmä lasagne vaatii noin 10 minuuttia enemmän kypsennysaikaa.
  • Tarjoa lasagne kylmän limsan kanssa ja koristele lasit sitruunan tai limen lohkoilla.

Esittelyssä olevat tuotteet