thick-n-chunky-tortilla-soup

Paksu kasvis-tortillakeitto

Tämä paksu kasviskeitto sopii vaikka päivälliseksi!

  • Mieto Maustetaso
  • 4 Annosmäärä

Ainekset

  • 1 rkl kasviöljyä
  • 1 sipuli hienoksi silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna
  • 4 keskikokoista bataattia kuorittuna ja kuutioituna
  • 1/2 tl juustokuminajauhetta
  • 1/2 tl kuivattua oreganoa
  • 1/2 tl mietoa chilijauhetta
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 700 ml kanalientä
  • 2 Old El Paso™ Super Soft Corn Tortillas -tortillalevyjä suikaleiksi leikattuna
  • Ruokaöljysuihketta
  • 1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa
  • 200 g pakaste- tai säilykemaissia
  • 1 vihreä chili pieneksi silputtuna
  • 3 rkl tuoretta korianteria silputtuna

Tee näin

  • Lämmitä uuni 190 asteeseen, kiertoilmauuni 170 asteeseen tai kaasu-uuni lämmölle 5. Kuumenna öljyä suuressa kattilassa keskilämmöllä ja kypsennä sipulia ja valkosipulia 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
  • Sekoita mukaan bataatit, kumina, oregano, chilijauhe ja cayennepippuri ja kypsennä vielä 2 minuuttia. Lisää liemi ja kiehauta. Anna liemen poreilla hiljakseen noin 20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmeitä.
  • Levitä kypsymisen aikana tortillasuikaleet yhdeksi kerrokseksi uunipellille. Suihkuta päälle öljysuihketta ja kypsennä uunissa 8–12 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia ja rapeita. Jäähdytä talouspaperin päällä ja laita sivuun.
  • Siirrä varovasti noin 500 g bataattiseosta yleiskoneeseen tai blenderiin ja sekoita sileäksi. Laita seos takaisin kattilaan ja sekoita tomaatit, maissit, chili ja korianteri mukaan. Anna poreilla keskilämmöllä 5–10 minuuttia tai kunnes keitto on kokonaan lämmennyt.
  • Tarjoa keitto kulhoista ja aseta päälle rapeat tortillasuikaleet.

Saat lihaisaa lisämaustetta keittoon sekoittamalla mukaan 500 g kanasuikaleita.