Panko-friteeratut kalatacot  hot mayon, mangosalsan ja kookoshiutaleiden kera

Panko-friteeratut kalatacot hot mayon, mangosalsan ja kookoshiutaleiden kera

Veneen muotoinen tortilla täytettynä rapealla panko-friteeratulla turskalla, makeanväkevällä mangosalsalla ja kermaisella Hot Mayolla tarjoaa raikkaan, mausteisen makuelämyksen, joka on saanut inspiraatiota Meksikon länsirannikolta.
  • Kokonaisaika 20 minuutit
  • Maustetaso Kuuma
  • Annosmäärä 4
  • Ainesosa 19

Ainekset

  • 1 paketti Old el Paso™ Stand ‘N’ Stuff Mini™ Tortillas

PANKO-FRITEERATTU KALA

  • 600g turskafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 2 mm vastarouhittua
  • mustapippuria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 3 dl panko-korppujauhoa
  • 1 litra rapsiöljyä

HOT MAYO

  • 2 dl majoneesia
  • 4 rkl Srirachakastiketta tai muuta voimakasta chilikastiketta
  • Suolaa & Pippuria

MANGOSALSA

  • 200 g mangoa, tuoretta tai sulatettua pakastemangoa
  • 1 punainen chili
  • Puolikkaan limen mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl omenasiiderietikkaa
  • Tuoretta korianteria maun mukaan
  • Suolaa & Pippuria

Tee näin

  • Leikkaa kala suurehkoiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyöritä jauhoissa, upota vatkattuun kanan-munaan ja pyöritä lopuksi panko-korppujauhoissa. Kaada korkeaan kasariin öljyä ja lämmitä se 180-asteiseksi. Friteeraa muutama kalapala kerrallaan, kunnes ne ovat kullanvärisiä, n. 4–5 minuuttia. Anna valua talouspaperin päällä. 

HOT MAYO

  • Sekoita majoneesi ja voimakas kastike, mausta suolalla ja pippurilla.

MANGOSALSA

  • Leikkaa mango pienehköiksi paloiksi. Hakkaa chili hienoksi. Sekoita yhteen limemehun, oliiviöljyn ja omenasiiderietikan kanssa. Lisää korianteria maun mukaan ja mausta suolalla ja pippurilla. 
  • Koristele annos kookoshiutaleilla ja pursota päälle Hot Mayoa.