Panko-friteeratut kalatacot  hot mayon, mangosalsan ja kookoshiutaleiden kera

Panko-friteeratut kalatacot hot mayon, mangosalsan ja kookoshiutaleiden kera

Veneen muotoinen tortilla täytettynä rapealla panko-friteeratulla turskalla, makeanväkevällä mangosalsalla ja kermaisella Hot Mayolla tarjoaa raikkaan, mausteisen makuelämyksen, joka on saanut inspiraatiota Meksikon länsirannikolta.
Kokonaisaika 20 minuutit
Annosmäärä 4
Maustetaso Hot
Ainesosa 19

Ainekset

  • 1 paketti Old el Paso™ Stand ‘N’ Stuff Mini™ Tortillas

PANKO-FRITEERATTU KALA

  • 600g turskafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 2 mm vastarouhittua
  • mustapippuria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 3 dl panko-korppujauhoa
  • 1 litra rapsiöljyä

HOT MAYO

  • 2 dl majoneesia
  • 4 rkl Srirachakastiketta tai muuta voimakasta chilikastiketta
  • Suolaa & Pippuria

MANGOSALSA

  • 200 g mangoa, tuoretta tai sulatettua pakastemangoa
  • 1 punainen chili
  • Puolikkaan limen mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl omenasiiderietikkaa
  • Tuoretta korianteria maun mukaan
  • Suolaa & Pippuria

Tee näin

  1. Leikkaa kala suurehkoiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyöritä jauhoissa, upota vatkattuun kanan-munaan ja pyöritä lopuksi panko-korppujauhoissa. Kaada korkeaan kasariin öljyä ja lämmitä se 180-asteiseksi. Friteeraa muutama kalapala kerrallaan, kunnes ne ovat kullanvärisiä, n. 4–5 minuuttia. Anna valua talouspaperin päällä.
  2. HOT MAYO

    Sekoita majoneesi ja voimakas kastike, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. MANGOSALSA

    Leikkaa mango pienehköiksi paloiksi. Hakkaa chili hienoksi. Sekoita yhteen limemehun, oliiviöljyn ja omenasiiderietikan kanssa. Lisää korianteria maun mukaan ja mausta suolalla ja pippurilla.

    Koristele annos kookoshiutaleilla ja pursota päälle Hot Mayoa.