Pienet toffeeomena-tacot

Pienet toffeeomena-tacot

Tämä omenapiirakka valmistuu nopeasti arkipäivän jälkiruoaksi ja on tarpeeksi upea tarjoiltavaksi erityisissä tilaisuuksissa. Se on tarpeeksi pieni lasten nautittavaksi ja niin herkullinen, että aikuiset haluavat niitä kaksi!
  • Kokonaisaika 55 minuutit
  • Annosmäärä 12
  • Ainesosa 10

Ainekset

  • 30 g voita sulatettuna
  • 1 paketti Old El Paso™ Mini Stand ‘N’ Stuff™ Soft Flour -tortilloja
  • 2 ruokalusikallista kidesokeria
  • 1 1/4 teelusikallista jauhettua kanelia
  • 4 keskikokoista Granny Smith -omenaa kuorittuna, ilman siemenkotaa ja 1 cm:n kokoisina paloina
  • 100 g ruokokidesokeria
  • 1 ruokalusikallinen sitruunamehua
  • Hyppysellinen suolaa
  • 175 ml kuohukermaa
  • 2 ruokalusikallista tomusokeria
  • 50 g karamelli- tai toffeekastiketta

Tee näin

  • Lämmitä uuni 200 °C:seen (kiertoilmauuni 180 °C:seen), kaasu-uuni asteikkoon 6.
  • Aseta tortillat uunipellille ja sivele kevyesti sulatetulla voilla.
  • Sekoita kidesokeri ja 1/4 teelusikallinen kanelia pienessä kulhossa. Sirottele tortillojen sisä- ja ulkopuolelle.
  • Leivo 5–7 minuuttia tai kunnes ne ovat ruskistuneet reunoilta ja tuntuvat kiinteiltä sormissa. Siirrä ne ritilälle ja anna jäähtyä 10 minuuttia (niistä tulee rapeita jäähtyessään).
  • Sekoita sillä välin omenat, ruokokidesokeri, sitruunamehu, jäljellä oleva kaneli ja suola keskenään isolla tarttumattomalla paistinpannulla ja aseta keskilämmölle. Keitä 9–11 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes omenat ovat kypsiä ja kullankeltaisia.
  • Sekoita kuohukerma ja tomusokeri jäähdytetyssä kulhossa sähkövatkaimella suurella nopeudella, kunnes muodostuu pehmeitä huippuja.
  • Levitä omenaseos leivottuihin tortilloihin ja laita jokaisen päälle lusikallinen kermavaahtoa sekä ripottele päälle karamelli- tai toffeekastiketta. Tarjoile välittömästi.

Vinkkejä

Ripottele kermavaahdon päälle hieman enemmän kanelia antamaan lisämakua.

Haluatko hieman säväkämpää makua makeaan? Ranskankerma on mukava vastine kermavaahdolle.

Voit halutessasi käyttää pursotettavaa kermavaahtoa tai valmiskermavaahtoa purkista vaahdotetun kuohukerman sijaan nopeuttamaan valmistusta.